Broodfonds

Plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Amsterdam

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.400 ondernemers

Plaats ondernemers bij Broodfonds in Amsterdam

Amsterdam,
In Amsterdam en omgeving is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren we een bijeenkomst op woensdag 29 juni. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.400 ondernemers. Plaats ondernemers bij Broodfonds in Amsterdam. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Vorig bericht Woningbouw: er bloeit iets moois in Zwaag
Volgend artikel Doorontwikkeling van brandweerorganisatie Noord-Holland Noord

Nu op WijNoordHolland