Bouw

Pro6 Vastgoed gaat bouw 15 woningen Raadhuisweg Heiloo realiseren

Overeenkomst voor bouw 15 woningen Raadhuisweg

Pro6 Vastgoed gaat bouw 15 woningen Raadhuisweg Heiloo realiseren

Beeldmateriaal: deBuch

Heiloo,
Pro6 Vastgoed ontwierp het bouwplan en gaat nu samen met de gemeente dit plan realiseren. Wethouder Van Diepen ondertekende hiervoor de overeenkomst met Machiel Reijne van Pro6 Vastgoed (op de foto rechts). Een nieuw bestemmingsplan is nodig voorafgaand aan de bouw; dat bestemmingsplan werd vorige week vastgesteld door de gemeenteraad.

Pro6 Vastgoed heeft een bouwplan ontwikkeld voor in totaal vijftien woningen in één appartementengebouw: ‘De Raad’. Dit bouwplan komt op de plaats van de twee winkelpanden aan de Raadhuisweg. De winkels hebben jaren leeg gestaan en hebben nu een tijdelijke invulling. Het is niet aannemelijk dat de vraag naar winkelruimte weer gaat toenemen, ook niet op langere termijn. Dit bood mogelijkheden voor een andere invulling.

Kwaliteitsimpuls voor dorpscentrum

Woningbouw op deze locatie voorziet in een behoefte en zal een kwaliteitsimpuls betekenen voor het dorpscentrum van Heiloo en de Raadhuisweg in het bijzonder. Een nieuw bestemmingsplan is daarvoor nodig om een juridische basis te leggen voor het bouwplan. Dat plan werd vorige week door de gemeenteraad vastgesteld.

Kansen voor starters en doorstromers

In het bouwplan gaat het om zeven koopwoningen in categorie II, en acht in categorie III. Er komen vier parkeerplaatsen op eigen terrein. Het appartementengebouw wordt twee lagen hoog.

De (anterieure) overeenkomst met Pro6 Vastgoed is de formele start van het realiseren van het plan, waarbij de rol van de gemeente overigens bescheiden is. Wethouder Peter van Diepen is blij met de ontwikkeling: “Dit is een mooie stap in de ontwikkeling van Centrum ’t Loo – Witte Kerk, met kansen voor starters en doorstromers in onze gemeente.”

Vorig bericht BAM levert brug voor Gooise natuur op
Volgend artikel West-Fries bedrijfsleven bespaart gas met challenge

Nu op WijNoordHolland