Nieuws

Provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop

Een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen met 1000 kilometer per uur vervoerd kunnen worden.


copyright: Hardt Hyperloop

Haarlem
De Hyperloop is een concept voor een vacuümtrein dat in 2012 is geïntroduceerd door Elon Musk, medebedenker en oprichter van het bedrijf Tesla.

Alternatief voor vliegtuig

Het is een transportsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden. In 2018 heeft Hardt Hyperloop, een startup uit Delft, een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Schiphol en Frankfurt, zodat mensen snel tussen beide steden kunnen reizen.

De Hyperloop zou daarmee op termijn een alternatief kunnen bieden voor het vliegtuig. Korte afstandsvluchten vanuit Schiphol zouden in de toekomst mogelijk kunnen worden teruggebracht.

Innovatie steunen

Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit): “De hyperloop doet een belangrijk deel van de provincie aan. De provincie Noord-Holland wil deze innovatie steunen en staat sympathiek tegenover het initiatief om de Hyperloop te ontwikkelen.“

Lees ook: Hardt Hyperloop werkt met Tata Steel aan hyperloopstandaard

De samenwerking start in april 2019 en duurt een jaar. Gedurende deze periode wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop biedt, welke verbinding het meest haalbaar is en of die verbinding kan worden ingepast binnen de bestaande infrastructuur.

Vorig bericht Westfriesland koploper in hergebruik van agrostromen: droom of toekomstmuziek?
Volgend artikel Werkgevers en werknemers NHN aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Nu op WijNoordHolland