Netwerk

Glaspoort legt glasvezel aan in Kortenhoef

Beter digitaal netwerk voor inwoners en bedrijven

KPN legt glasvezel aan in Kortenhoef

Foto: Glaspoort

Kortenhoef,
In opdracht van Glaspoort legt de aannemer Allinq glasvezel aan in Kortenhoef. Hiervoor wordt ruim 65 kilometer gegraven en 675 kilometer glasvezelkabel aangelegd. De werkzaamheden beginnen eind maart en worden naar verwachting in het begin van 2024 afgerond.

4800 aansluitingen voor bewoners en bedrijven

Met deze aanleg realiseert Glaspoort bijna 4800 aansluitingen voor de bewoners en bedrijven in Kortenhoef. De werkzaamheden beginnen in de Prinsessenbuurt in de buurt van het zwembad. Bewoners en bedrijven worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Het gebruik van glasvezel biedt een aantal voordelen, zoals sneller en stabieler internet, scherpere televisiebeelden en betere telefonieverbindingen.

Voor einde jaar glasvezelnetwerk gereed

Wethouder Els Kruijt: “De afgelopen jaren is gebleken hoe belangrijk een goed digitaal netwerk is. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor onze bedrijven. Ik ben daarom blij dat Glaspoort binnenkort start met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Kortenhoef. Voor het einde van het jaar is de gehele kern voorzien van een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Later dit jaar wordt er ook een glasvezelnetwerk aangelegd in ’s-Graveland en Ankeveen. Daarnaast ben ik met Glaspoort in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en voorwaarden om ook twee extra gebieden in Nederhorst den Berg aan te laten sluiten op het glasvezelnetwerk.” Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Glaspoort zorgt voor digitale verbinding. Met de kosteloze aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen de bewoners van Kortenhoef binnenkort genieten van snel en betrouwbaar internet.”

Vrijblijvende glasvezelaansluiting op open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het pand brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners of bedrijven gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt.

Vorig bericht Duurzame auto komt naar provinciehuis in Haarlem
Volgend artikel Amsterdam reguleert vestiging van dark stores

Nu op WijNoordHolland