Samenwerking

Resideo in samenwerking met Homey

Resideo maakt smarthome met evohome slimmer dankzij Europese samenwerking

Resideo in samenwerking met Homey

Amsterdam,
Resideo, leverancier van comfort-, warmte- en veiligheidsoplossingen voor professionals en particulieren, gaat op Europees niveau samenwerken met Homey. Dankzij dit bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde smarthome-platformen kunnen Honeywell Home evohome-gebruikers straks hun slimme warmtezoneregeling integreren met andere smarthome-producten en -diensten thuis. Deze samenwerking vormt een mijlpaal in de interoperabiliteit van evohome, welke al compatibel is met Amazon Alexa, Google Home en Samsung SmartThings.

Beter en eenvoudiger voor klanten

De samenwerking blijkt een verbetering voor de klanten van Resideo en Homey. Gebruikers van de slimme Honeywell Home evohome-zoneregeling kunnen eenvoudiger alle smarthome-producten en -diensten in huis aansturen terwijl ze tegelijkertijd hun energiebewustzijn en energie-efficiëntie verhogen. Homey-gebruikers kunnen nu multizone verwarming en koeling toevoegen aan hun smarthome. Door deze samenwerking zijn de Honeywell Home-producten van Resideo compatibel met zowel de Homey-cloudservice als de Homey Pro-hub.

Europese lancering

Aldo D’Ingeo, Business Development Manager EMEA bij Resideo onderstreept het belang van de samenwerking: “Innoveren zit in ons DNA en we hebben al een groot assortiment slimme verwarmingsregelingen die het gasverbruik en de energierekening omlaag brengen. De samenwerking met Homey is dan ook een logische vervolgstap waarmee we onze klanten een nog beter verbonden smarthome kunnen aanbieden. De Europese lancering richt zich in eerste instantie op Nederland en andere Europese markten waar Homey beschikbaar is.”

Focus op verbetering

Stefan Witkamp, medeoprichter en Commercial Director bij Athom, ontwikkelaars van Homey, voegt toe: “Homey richt zich op het verbeteren van de smarthome. Dat doen we door apparaten op een slimmere manier te laten samenwerken. We zijn blij dat we Resideo mogen toevoegen aan de lijst van officiële, geverifieerde partners en dat hun geweldige verwarmingsbesturingen deel uitmaken van de Homey-ervaring. Daardoor kunnen onze gebruikers hun comfort en energie-efficiëntie verhogen.”

Homey Pro

Daarnaast is vernieuwde Homey Pro, die binnenkort wordt gelanceerd, klaar voor Matter, het nieuwe wereldwijde communicatieprotocol voor smarthome-producten. Evohome-gebruikers kunnen Homey Pro gebruiken als een verbindingsoptie met op Matter-draaiende apparaten en systemen.

 

Vorig bericht METIP organiseert inspiratiemiddag met Sailors for Sustainability
Volgend artikel HEMA, Bol.com en G-Star zijn internationale Digital Leaders

Nu op WijNoordHolland