Zuidas

Restaurant Loetje vestigt zich op Amsterdamse Zuidas

Vrijdag opende Loetje een spectaculair verbouwd restaurant met terras aan de Zuidas.


AMSTERDAM – Op een toplocatie, midden in het zakelijke hart van Amsterdam, wordt vanaf nu de lekkerste biefstuk gebakken. Er is ook extra uitgepakt voor de borrel op deze locatie, met speciale dranken en een lekkere borrelplank.

Loetje Zuidas is het veertiende filiaal van ‘de lekkerste biefstuk’ bakker uit Amsterdam-Zuid, ooit begonnen als biljartcafé. Gisteren mochten relaties en buren vast een kijkje komen nemen tijdens een openingsborrel. “Iedereen is enorm enthousiast en we zijn dan ook ontzettend trots op dit nieuwe filiaal. Onder andere door de plek, maar ook vanwege het spectaculaire interieur”, vertelt CEO Mike van den Berg. “Het ligt aan de rand van de stad, op een plek die bruist. Naast zakelijke publiek komen er ook steeds meer particuliere bezoekers naar de Zuidas. Dat hopen we met de komst van Loetje nog meer te stimuleren.”

Loetje-gevoel

Het restaurant is onderdeel van het toonaangevende Gershwin Brother-Project van Cor van Zadelhoff. Gelegen op een unieke zichtlocatie, pal aan de gracht van de Boelelaan. En niet alleen het pand is bijzonder, ook binnen is er alles aan gedaan om een sensationeel interieur te realiseren. Een speciaal ontworpen tegelwand van de Russische kunstenares Karina Eibatova is de blikvanger. Door het gebruik van hout en staal, warme kleuren en de aanwezigheid van planten en groen, voelt het toch als een vertrouwd Loetje-restaurant. “Dat is ook wat Loetje kenmerkt, elk filiaal is anders maar ze hebben wel allemaal het echte Loetje-gevoel”, vertelt Van den Berg.

Drankenkaart

Op deze locatie pakt Loetje extra uit voor lunch en borrel. Zo is er een speciale drankenkaart ontwikkeld met mooie cocktails, gin-tonics en bijzondere champagnes. “En we hebben een hele lekkere borrelplank samengesteld, met paté, eenden rillette, salami, rookvlees en langzaam gegaard spek”, aldus Tim Kemper, filiaalmanager van Loetje Zuidas.

Technische snufjes

Boven het restaurant is een zaal die geboekt kan worden voor vergaderingen en presentaties. De zaal is uitgerust met de laatste technische snufje, zoals een Smart Kapp. Dit is een intelligent digitaal whiteboard die direct aantekeningen naar mail kan versturen en waarbij je op afstand mee kan kijken via laptop of telefoon.

Tim Kemper: “Daarnaast starten we in deze zaal met Butlaroo, een slim bestelsysteem waarbij je op afstand via een app je drankjes kan bestellen”.

 

Vorig bericht Feestelijke bouwstart Urban Garden Amsterdam
Volgend artikel WIJ Bouwprojecten van de week

Nu op WijNoordHolland