Nieuws

Restaurants in Noord-Holland scoren hoogst op Lekker500 2020

Provincie Noord-Holland scoort het hoogst, met 26 restaurants in de toplijst.


Restaurants Amsterdam Noord-Holland

Amsterdam
Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is opnieuw de nummer één in de Top-100 van restaurantgids Lekker500. ‘Hartverwarmende gastvrijheid, een overrompelende keuken en een prachtige locatie,’ oordelen de inspecteurs van dé Nederlandse restaurantgids, die dit jaar 42 jaar bestaat.

De tweede plaats is opnieuw voor De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle, en de derde plaats is dit jaar ingenomen door Tribeca van Jan en Claudia Sobecki in het Brabantse Heeze, die pas enkele jaren geleden aan hun avontuur begonnen.

Verschuiving top 3

Door deze verschuiving in de Top-3 zakt Restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman naar de vierde plaats met een eervolle vermelding – het restaurant het Gelderse Vaassen gaat eind dit jaar sluiten en is daardoor niet opgenomen in de lijst. Op vijf belandt De Lindehof van Soenil Bahadoer in Nuenen, na een spectaculaire klim door de Top-100.

De top wordt verder gevormd door Ciel Bleu (6) en Spectrum (7) in Amsterdam, Pure C uit Cadzand (gestegen naar 8), het Rotterdamse FG Restaurant (9) en Da Vinci in Maasbracht, dat na enkele jaren weer de Top-10 betreedt op 10.

6 nieuwelingen

Nog verrassender gaat het eraan toe bij de rest van de Top-100. Er zijn maar liefst zes nieuwelingen: Beluga loves you in Maastricht komt onder de nieuwe eigenaar Servais Tielman hoog binnen op 36. Daarnaast schuiven het Amsterdamse Bougainville, De Nieuwe Winkel in Nijmegen, The Millèn in Rotterdam, Zarzo in Eindhoven en Mos in Amsterdam als debutanten aan.

Verder maakt het Amsterdamse Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in de Top-100 een enorme sprong van 37 plaatsen omhoog, naast FG Foodlabs Rotterdam, +22, De Gieser Wildeman Noordeloos, +21, Meliefste Wolphaartsdijk, +19, en Bolenius uit Amsterdam en O&O uit St. Willebrord (ieder +16). Daar staan 27 verliesplaatsen tegenover voor het Leeuwardense restaurant élevé, 16 stappen terug voor HFSLG in Bosch en Duin en een daling van 14 voor Ron Gastrobar in Amsterdam.

Noord-Holland

Van de Top-100 restaurants zijn de allermeeste in Amsterdam te vinden, namelijk 18, op afstand gevolgd door Rotterdam met 9 restaurants. Qua provincies scoort Noord-Holland het hoogst, met 26 restaurants in de toplijst, daarna Zuid-Holland met 18, gevolgd door Brabant met 13 en Limburg met 9 restaurants.

De 2020-editie van de Lekker500 ligt op 29 oktober in de winkel.

Vorig bericht Gemeente Aalsmeer biedt alle ondernemers gratis scan Excellent Cameratoezicht aan
Volgend artikel Arthur Helling nieuwe wethouder economische zaken, toerisme en stadspromotie Hoorn

Nu op WijNoordHolland