ICT

Rodeo beste SaaSbedrijf van 2022

"Een mooie omzetgroei en een hoge efficiency in de operatie"

Rodeo beste SaaSbedrijf 2022

Amsterdam,
Rodeo, Lytho en Formitable zijn door MT/Sprout verkozen tot beste SaaS-bedrijven van 2022. De bedrijven blinken uit in een gezonde MRR (monthly recurring revenue), een mooie omzetgroei en een hoge efficiency in de operatie. 

MT/Sprout publiceert de SaaS100, de lijst van de honderd best presterende SaaS-bedrijven van Nederland tot een omzet van 50 miljoen euro.

Best presterende

De SaaS100-lijst is samengesteld op basis van de kenmerken en prestaties van SaaS-bedrijven. Uit bijna 200 aanmeldingen zijn per bedrijf punten toegekend aan omvang, omzet, omzetgroei, churn, leeftijd, aantal landen actief, etc. Vervolgens is er op de ranglijst een weging toegepast om de best presterende eruit te filteren. Criteria daarvoor zijn omzetgroei, de snelheid van de internationale expansie en de efficiency in de operatie.

Top 10

De Top10 van de Saas100 editie 2022 ziet er als volgt uit:

  1. Rodeo
  2. Lytho
  3. Formitable
  4. Company Info
  5. Sendcloud
  6. Channable
  7. Validsign
  8. 12Build
  9. Yuki
  10. Dias Software

SaaS-markt

SaaS is een model waarbij softwaretoepassingen worden aangeboden via internet. Elke gebruiker met een smartphone, laptop of desktop kan de software via een browser of app benaderen. Waar hij of zij zich ook bevindt; zolang er een internetverbinding is kan er gewerkt worden. SaaS is ideaal voor zakelijke software zoals e-mail, instant messaging, boekhouding, business intelligence, online data-analyse, supply chain-oplossingen, HR-diensten, CRM-applicaties en ga zo nog maar even door. Bijna altijd hebben gebruikers toegang tot de software via een abonnement.

De SaaS-markt (Saas staat voor software as a service) heeft sinds het begin van de pandemie een stormachtige groei doorgemaakt en zal volgens Gartner groeien van 371,4 miljard dollar in 2020 tot 832,1 miljard dollar in 2025. Wereldwijd groeit het aantal  SaaS-applicaties met 15 procent per jaar en naar verwachting zal 45 procent van alle software-applicaties dit jaar uit SaaS bestaan.

Vorig bericht Detailhandel Noord-Holland: Werkgelegenheid toegenomen
Volgend artikel Nieuw 'De Beren' restaurant opent in Alkmaar

Nu op WijNoordHolland