Nieuws

Royal FloraHolland – forse stap in CO2-reductie door groene stroom en zonnepanelen

Een van de Royal FloraHolland duurzame ambities is het realiseren van CO2-neutraal energieverbruik in 2025.


Royal FloraHolland

Aalsmeer
Duurzame energie draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de marktplaats en organisatie. Voor de realisatie heeft Royal FloraHolland begin 2020 al belangrijke stappen gezet met de overstap naar 100% groene stroom en de aanleg van zonnepanelen.

Alle activiteiten zijn erop gericht om onze CO2-footprint maximaal te verlagen.

Royal FloraHolland stapt over op 100% groene stroom

Vanaf 1 januari 2020 gebruikt Royal FloraHolland voor haar eigen bedrijfsvoering 100% groene stroom uit Europese windparken. Daarmee verminderd het bedrijf de CO2-uitstoot met circa 60%. Hiervoor is begin dit jaar een contract gesloten voor de aankoop van Garanties van Oorsprong (GVO’s) van Europese windparken voor onze stroomvoorziening. Daarmee is alle stroom die er vanaf dit jaar gebruikt wordt gecertificeerd groen.

Aanleg zonnepanelen is gestart

Vanaf 2020 neemt Royal FloraHolland ook stroom af van grote zonnepaneelinstallaties, die op de daken van de eigen gebouwen aangelegd worden. Op 13 januari jl. is gestart met de aanleg van 3.300 zonnepanelen op de locatie Eelde. Natuurlijk moeten er ook grootschalige zonnepaneelinstallaties op de andere locaties.

“We hebben intussen ook voor de locaties Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk subsidie gekregen. Op deze locaties zijn we nu bezig met de benodigde onderzoeken van het dak en zal later dit jaar meer nieuws volgen.”

Meer over CO2 neutraal in 2025

Ook is Royal FloraHolland partner in het grote geothermieproject Trias Westland waar vanaf 2021 aardwarmte als duurzame vorm van energie afnemen om daarmee een deel van het gasverbruik in Naaldwijk te vervangen.

Vorig bericht Losberger De Boer benoemt Joachim Ehlers tot nieuwe CFO
Volgend artikel 2019 nieuw recordjaar vastgoedinvesteringen in Nederland

Nu op WijNoordHolland