Nieuws

Samen werken wij aan Dutch Agri Food Week Noord-Holland

Podium voor innovatie voor de land- en tuinbouwsector in Noord-Holland.


Hoorn – De land- en tuinbouwsector is een belangrijke sector in Noord-Holland, vooral in het noordelijke deel van onze provincie. Met ruim 6500 bedrijven waarin 20.000 mensen werken en met een productie ter waarde van meer dan 3 miljard euro per jaar, levert de agribusiness een substantiële bijdrage aan onze regionale economie.

Noord-Hollandse producten zijn behalve innovatief ook lekker én heel gezond. Niemand zal ontkennen dat er een relatie is tussen je goed voelen en gezond eten. Groenten moet je jong leren eten en waarderen. De aandacht voor goed voedsel in de gezondheidszorg neemt gelukkig toe en ook het belang van gezond eten op scholen. Binnen GreenPort Noord-Holland Noord zijn we trots op onze activiteiten en projecten waarbij voeding en gezondheid centraal staat. Zoals de Rabo AZ Foodtour; gevoed door GreenPort Noord-Holland Noord, kinderen worden op de basisschool op een speelse wijze bewust gemaakt van waar ons eten vandaan komt. We onderzoeken met verschillende partners hoe kwetsbare ouderen met oa fingerfood meer en makkelijker hun calorieën binnen kunnen krijgen en uiteraard is onze samenwerking met het Wesfriesgasthuis een prachtig voorbeeld van een cross-over tussen tuinbouw en gezondheidszorg.

Van heel lokaal tot wereldwijd levert de Nederlandse en dus ook de Noord-Hollandse land- en tuinbouwsector zo een bijdrage aan gezond, lekker en duurzaam eten.

Het Waterlandziekenhuis heeft een Workshop Koken met smaak georganiseerd in de Dutch Agri Food Week (5-16 oktober). Een open podium waar voedsel, voedselproductie en voedselinnovatie centraal staan, om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel. Activiteiten vinden plaats door heel Nederland. Het Waterlandziekenhuis doet mee aan de Dutch Agri Food Week omdat in het ziekenhuis zoveel mogelijk wordt gewerkt met verse, duurzame en gezonde producten uit de regio. Zodat de maaltijden, die met zorg worden bereid door onze koks, bijdragen aan de gezondheid van onze patiënten. Daarnaast geeft het een economische impuls aan de agrarische ondernemers in GreenPort Noord-Holland Noord en dragen wij bij aan de duurzaamheid in de regio.

Alle innovaties hebben als doel lekker, gezond en veilig voedsel op een goede manier geproduceerd, met respect voor milieu en dierenwelzijn, zuinig met grondstoffen, intelligent door gebruik van technologie en helder over de manier van productie. Hiermee werken we als GreenPort NHN mee aan een veerkrachtige wereld, met gezonde mensen, waarbij er voldoende voedsel is voor iedereen.

Rian van Dam
Programmadirecteur GreenPort Noord-Holland Noord

Lees hier meer over de Workshop Koken met Smaak.

Lees hier meer over de Rabo AZ Foodtour.

Lees hier meer over het project Interventie gezonde voeding in gesloten settings.

Vorig bericht Krapte arbeidsmarkt maakt ruimte voor nieuwe doelgroepen
Volgend artikel Aanvullend onderzoek nodig naar parkeergarage Wormerveer

Nu op WijNoordHolland