Mobiliteit

Samenwerking Nextbase en Vodafone voor IoT-data

IoT-oplossing beschikt over industriële dataconnectiviteit en -veiligheid

Samenwerking Nextbase en Vodafone voor IoT-data

Amsterdam,
Nextbase, gespecialiseerd in dashcamtechnologie, en Vodafone, kondigen een exclusieve samenwerking aan waarbij IoT-connectiviteit voor dashcams wordt geïntroduceerd. Met Vodafone’s nieuwste Managed Automotive IoT-connectiviteitsoplossing, beschikbaar in heel Europa, maakt de Nextbase iQ elk voertuig veiliger en slimmer, aldus de organisaties.

De samenwerking met Vodafone zorgt voor een goede toegankelijkheid tot belangrijke functies zoals Radar Detection, Smart Sense Parking en Emergency SOS binnen heel Europa. Dankzij deze functies kan elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering, een hoger niveau van connectiviteit en innovatie bereiken.

Verbinding

In tegenstelling tot gewone SIM’s voor consumenten geeft de IoT-verbinding van Vodafone de Nextbase iQ toegang tot meerdere mobiele netwerkoperatoren. Daarmee worden blackspots vermeden en heeft de iQ een groter geografisch bereik dan de concurrentie. Bovendien is de Vodafone IoT-oplossing ontwikkeld om de grootst mogelijke veiligheid te garanderen via een specifieke netwerkarchitectuur die niet wordt gedeeld met het grote publiek.

Nieuwe features

De Nextbase iQ is een ‘levend product’. Dit betekent dat de iQ zich blijft ontwikkelen. Nieuwe features worden continu toegevoegd. Richard Browning, CMSO bij Nextbase: “Zonder de veiligheid en consistentie die het Vodafone IoT-platform biedt, heeft de consument simpelweg geen geavanceerde ervaring.”

Ontwikkelingen

Dankzij een op maat gemaakte Ambarella AI-chipset rolt de Nextbase iQ via de Nextbase Cloud continu geavanceerde upgrades uit op afstand. Browning: “Met de Nextbase iQ willen we alle bestuurders de veiligheid bieden van de nieuwste voertuigen. De drempel voor deze nieuwe voertuigtechnologie is te hoog. Daarom maken we deze innovatie toegankelijk voor het overgrote deel van de mensen die geen auto uit het topsegment bezit. Dankzij het hoge niveau van de hardware blijven we het productaanbod in de toekomst verbeteren met nieuwe AI-diensten en functies, zoals geavanceerde ADAS met AI-ondersteuning, DMS, V2V-communicatie en bewustzijn van ongevallen in de omgeving.”

Uitgelichte functies

 • 4K, tri-cam IR video systeem voor all-round haarscherpe beelden.
 • Realtime live view toegang waarmee je op ieder moment en overal toegang tot je auto hebt.
 • Radardetectie: detectie van de aanwezigheid, richting en afstand ten opzichte van andere weggebruikers
 • Gepatenteerde AI-technologie volgt de snelheden en trajecten van andere voertuigen realtime, zodat incidenten zowel binnen als buiten het voertuig worden ingeschat en geregistreerd.
 • Emergency SOS (ESOS) waarschuwt automatisch de hulpdiensten met de desbetreffende locatie en andere belangrijke details na een ernstig ongeval.
 • Realtime tracking met een ingebouwd ultra-nauwkeurig GPS-systeem en gesynchroniseerde realtime video.
 • Smart Sense Parking AI-gebaseerde Nextbase Spatial Awareness-technologie registreert belangrijke momenten voor en na elk incident
 • Driver Aware (DMS)** beschikt over een slim controlesysteem voor de bestuurder om afleiding en/of slaperigheid tijdens het rijden tegen te gaan.
 • Vehicle Aware (ADAS)** is een geavanceerd hulpsysteem dat de weg en de voorliggers in de gaten houdt en bestuurders waarschuwt voor voertuigen en voetgangers.
  * Niet beschikbaar in Duitsland, afhankelijk van lokale regelgeving & netwerkdekking

Als onderdeel van deze samenwerking beschikt de Nextbase iQ over de IoT SIM van Vodafone, waardoor toegang tot het 4G-netwerk van Vodafone mogelijk wordt in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Nick Gliddon, Business Director bij Vodafone

“Vodafone wil samenwerken met partners zoals Nextbase om te zorgen dat connectiviteit centraal staat bij innovatie. Daardoor worden nieuwe producten beter, veiliger en duurzamer. Deze technologie zorgt niet alleen voor een betere gemoedsrust bij de bestuurders dankzij realtime monitoring van voertuigen via één druk op de knop. Ook verbetert het de verkeersveiligheid doordat de bestuurder zich beter bewust is van zijn omgeving en mogelijke gevaren eerder opmerkt. Hoe je het ook bekijkt, connectiviteit is de drijvende kracht achter de grote sprongen die gemaakt zijn op het gebied van veiligheid, prestaties en beveiliging.”

Beschikbaarheid

De nieuwe Nextbase iQ, met Vodafone IoT-abonnementsopties, is in Q2 2023 verkrijgbaar bij retailers door heel Europa. Kijk voor meer informatie en verkooppunten van de Nextbase iQ op Nextbase.eu. Prijzen worden begin 2023 bekendgemaakt.

Vorig bericht Noord-Hollandse start-up ontwikkelt 'Netflix van klassieke muziek'
Volgend artikel OD NZKG legt hogere last onder dwangsom op Tata Steel

Nu op WijNoordHolland