Event

Slinger Match: duurzaam transport voor evenementen

Initiatief maakt reizen goedkoper voor reiziger en duurzamer voor event

Slinger Match duurzaam transport

Amsterdam,
Festivalgangers en mensen die naar andere evenementen gaan kunnen nu de voorpret delen door te reizen met anderen. Het contact is zo gelegd met Slinger Match. Gratis en duurzaam. Initiatiefnemer Marvin Pupping weet uit eigen ervaring dat meerijden met andere bezoekers heel leuk kan zijn: “Je deelt de voorpret met nieuwe mensen die een passie delen voor dezelfde muziek of voetbalclub. En er zijn alleen maar voordelen: je deelt de kosten en het geeft organisaties kansen om het transport naar hun event verder te verduurzamen.”

Eenvoudige implementatie

De app is een widget die iedere organisator van een event binnen 5 minuten in eigen kleuren op zijn website kan zetten. Verschillende organisaties kunnen ook een event delen. Zo staan de wedstrijden van Oranje in de widgets van de zowel de KNVB als de Johan Cruyff ArenA. Het is voor grote en kleine organisaties betaalbaar.

Duurzaam

De CO2-emissie van festivals en sportevenementen wordt voor 60% tot 85% veroorzaakt door transport. Maar de stoelen in de auto’s van bezoekers zijn slechts voor 50% gevuld. Dat is ook grote organisaties niet ontgaan. Zij zetten goede stappen om te verduurzamen, maar op het rijden van auto’s hebben ze nooit echt grip gehad. Slinger Match helpt bezoekers om elkaar te vinden en te ervaren hoe leuk en logisch het is om bij elkaar in de auto te stappen.

Waar veel groene initiatieven een lange aanloop hebben, met eindeloze vergaderingen, een hoop gedoe en resultaten in de verre toekomst, biedt Slinger Match een simpele oplossing voor vandaag. Precies zoals Pupping het voor ogen heeft: “Als het om klimaat gaat, moeten we meer handelen en minder overleggen. The time is now. En geen radicaal gedram, de groene keuze is in dit geval alleen maar leuk en positief!”

De naam

De naam Slinger Match zegt alles over het het initiatief, zegt Pupping. “Van iemand een Slinger geven. Dat riep ik zelf regelmatig als ik iemand vanuit de kroeg achterop de fiets een slinger gaf. En Match als in wedstrijd, en natuurlijk bezoekers aan elkaar matchen.”

Vorig bericht Tijdelijk verbod vrachtwagens Westerstraat Medemblik
Volgend artikel Avond- en nachtafsluiting N201

Nu op WijNoordHolland