Nieuws

Snellaadbedrijf Fastned wil naar de Euronext Amsterdam

De missie van Fastned is vrijheid te geven aan elektrische rijders, waardoor de transitie naar duurzame mobiliteit wordt versneld.Amsterdam
Fastned BV, het laadbedrijf dat een Europees netwerk van snellaadstations voor volledig elektrische voertuigen bouwt, is van plan om in de eerste helft van 2019 op Euronext Amsterdam te noteren.

Uitgerust met een waardevolle set exclusieve rechten om vergunningen aan te vragen voor de exploitatie van snellaadstations langs Nederlandse snelwegen besloot Fastned in 2012 te investeren in snellaadstations, vooruitlopend op de grote verwachte marktvraag naar snelladen. Als gevolg van deze vroege start heeft Fastned nu de infrastructuur, systemen, procedures en knowhow om te profiteren van de versnellende groei van het aantal volledig elektrische voertuigen op Europese wegen.

Lees ook: Fastned boekt 195% omzetgroei in 2018

Fastned heeft ambitieuze groeiplannen om een Europees netwerk van snellaadstations te realiseren en beschouwt de beoogde notering op Euronext Amsterdam dan ook als een logische volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned:
“Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa”

“Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. Snellaadstations zijn belangrijke infrastructuur die tijdig kan opschalen om tegemoet te komen aan de rap groeiende vraag naar laadinfrastructuur. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit.”

Fastned is momenteel genoteerd op het handelsplatform Nxchange in Nederland. Fastned heeft ING Bank N.V. (ING) aangesteld om op te treden als listing agent voor de voorgestelde notering van Fastned op Euronext Amsterdam.

Vorig bericht Tjapko Poppens voorgedragen als nieuwe burgemeester Amstelveen
Volgend artikel Regionaal DNA

Nu op WijNoordHolland