Investering

Spectral ontvangt investering van SIF

Investering wordt ingezet om operatie op te schalen en te professionaliseren

Spectral ontvangt investering van SIF

Foto: Spectral

Amsterdam,
Spectral, een pionier op het gebied van de fusie van energie- en informatietechnologie en een invloedrijke scale-up in de energiesector, kondigt enthousiast een belangrijke mijlpaal in haar groei aan. Spectral heeft succesvol een investering veiliggesteld van ABN AMRO’s Sustainable Impact Fund (SIF). Het fonds investeert in impactgedreven bedrijven die zowel maatschappelijk als financieel rendement nastreven. De investering zal voornamelijk gebruikt worden om de operatie op te schalen en te professionaliseren.

Impact door groei

De missie van Spectral is om schone energieoplossingen en state-of-the-art IT-infrastructuur te gebruiken om de overgang naar een 100% hernieuwbaar energiesysteem te versnellen. Spectral biedt SaaS-oplossingen: STELLAR integreert en optimaliseert hernieuwbare energiesystemen en BRIGHTER optimaliseert energieverbuik in vastgoed. Met deze strategische investering van SIF is Spectral in staat om haar inspanningen in het creëren van een duurzame en verbonden toekomst te versnellen en een tijdperk van ongekende groei en impact te ontsluiten. Clairfield adviseerde en ondersteunde Spectral bij het ophalen van de financiering.

Enthousiast over samenwerking

“Ons belangrijkste doel voor deze financieringsronde was om een investeerder te vinden die aansluit bij de missie en visie van Spectral,” zei Philip Gladek, oprichter en CEO van Spectral. “We kijken vol enthousiasme uit naar een langdurige samenwerking met ABN AMRO’s Sustainable Impact Fund – samen zullen we de transformatie van duurzame systemen binnen de energie- en vastgoedsector in zowel Nederland als internationaal versnellen.”

Goede match

Nadine Weber, beleggingsmanager SIF, vult aan: “De toenemende penetratie van hernieuwbare energie en strengere regelgeving dwingen zowel eigenaren van duurzame energiesystemen als eigenaren van onroerend goed om naar slimmere oplossingen te kijken bij het beheren en optimaliseren van hun vloot. Spectral biedt voor beide sectoren een uniek dienstenportfolio en biedt een one-stop-shop-oplossing voor zowel data- als dynamisch assetmanagement. We erkennen het sterke marktpotentieel voor de volledig geïntegreerde platforms en hoogwaardige software van Spectral, en de diepe overtuiging van Spectral om duurzame impact te bewerkstelligen past goed bij de doelstellingen van SIF om de energietransitie te versnellen.”

Indrukwekkend trackrecord

Eerder heeft Spectral een enorme impact gehad op het gebied van hernieuwbare energie. Mijlpalen zijn onder meer de praktische implementatie van een oplossing voor het beheer van netcongestie op Schiphol Trade Park, het worden van de Nederlandse marktleider in de aansturing van energieopslag en het succesvol helpen van vastgoedinvesteerders als BouwinvestMerin en NSI bij het beheren van hun ESG-gegevens en het optimaliseren van hun portefeuilles. Terwijl Spectral aan dit spannende nieuwe hoofdstuk begint, blijft het bedrijf toegewijd aan het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is in energie- en informatietechnologie. Met de steun van SIF streeft Spectral ernaar een duurzamere, verbonden en veerkrachtige wereld te creëren voor toekomstige generaties.

Vorig bericht Wegafsluiting door werkzaamheden van Zwaagdijk tot Wervershoof
Volgend artikel GP Groot groep zet vol in op de energietransitie

Nu op WijNoordHolland