Nieuws

Startupbootcamp ontwikkelt Blockchain-programma voor startups

Startupbootcamp opgericht in 2010 is een met prijzen onderscheiden, wereldwijd netwerk van sectorgerichte accelerator programma’s.


Amsterdam – Startupbootcamp, het wereldwijd toonaangevende startup acceleratie- en innovatieprogramma, werkt aan een op Blockchain-gebaseerd acceleratieprogramma voor startups. Dit nieuwe initiatief sluit aan op de doelstelling van Startupbootcamp om te focussen op startups die nieuwe technologieën gebruiken die hele industrieën zullen beïnvloeden.

Snelle veranderingen in de blockchain-sector, waarin steeds meer partijen actief zijn, vereisen specifieke aandacht. Startupbootcamp gaat blockchain-startups helpen hun bedrijf te laten groeien via Startupbootcamps uitgebreide netwerk van zakelijke klanten, experts van over de hele wereld, ervaren ondernemers, partners en marketingkanalen. De blockchain-bedrijven worden begeleid en geadviseerd door deze deskundigen uit het veld. Vier Nederlandse scale-ups zullen vanaf 4 juli 2018 deelnemen aan het programma, dat plaatsvindt op het hoofdkantoor van Startupbootcamp in Amsterdam.

Security of Utility Token Offering

Een deel van het programma zal gericht zijn op het ontwikkelen van nieuwe financieringsmodellen voor startups en scale-ups (met een bestaand product en klantenbestand) inclusief blockchain-centrische financieringsmodellen, zoals Initial Coin Offerings (ICO’s), gebaseerd op een Security of Utility Token Offering. Dit volgt het toepasselijke wettelijke kader voor een Security Token, gebaseerd op dezelfde juridische structuur als grote banken, verzekeringsmaatschappijen en zelfs de grootste bloemenbeurs in de wereld.

Voortbouwen op succes

Al sinds 2010 helpt Startupbootcamp startups te groeien. Met meer dan 650 bedrijven in hun portefeuille wordt de organisatie ondersteund door partners als Amazon, Cisco en PwC. Startupbootcamp was eerder betrokken bij de financiering van WePower’s grootste ICO in de Energy Space (een alumnus van Startupbootcamp Energy Australia) en ondersteunt ook de Token Sale voor SafeGuard, een Nederlandse startup die deelneemt aan het Startupbootcamp Smart City & IoT-programma Het nieuwe Blockchain-programma is bedoeld om voort te bouwen op het succes van de eerste projecten in deze sector.

Marc Wesselink, managing partner bij Startupbootcamp, serial entrepreneur en leider van het nieuwe ICO-programma, licht toe:

“Voor Startupbootcamp is het belangrijk om te blijven innoveren en experimenteren met nieuwe bedrijfsmodellen en oplossingen die ons netwerk van startups ten goede komen. We zijn trots om ons eerste Blockchain-programma te lanceren. We zijn ervan overtuigd dat Security Tokens de toekomst zijn voor de financiering van startups, scale-ups en grown-ups. Het wereldwijde schaal, rule- en metrics-gebaseerde investeringsmodel dat de op blockchain en gerelateerde smart contracts mogelijk maken, en het feit er direct liquiditeit voor de aandeelhouders gecreëerd kan worden, zullen de problemen oplossen die zowel oprichters van startups en scale-ups, als early-stage investeerders dagelijks ervaren. Wij merken dat er nog veel onduidelijkheden zijn omtrent de regelgeving, maar zien veel potentie in deze vorm van financiering. Ons doel is om met dit programma een nieuwe standaard te creëren.”

Marc Wesselink:
“We willen hiermee veel vooroordelen wegnemen, en ervoor zorgen dat er in de toekomst meer zekerheid en duurzaamheid is ingebouwd in dit type financiering, voor zowel investeerders als oprichters.”

Ontmoet de Nederlandse teams die deelnemen aan het Startupbootcamp Blockchain programma:

  • Veiligebuurt.nl – Het platform van dit bedrijf creëert gemoedsrust en een veiliger gevoel door buren, politie en alarmsystemen makkelijker aan elkaar te koppelen. Het biedt voorlichting over inbraakpreventie, stimuleert waakzaamheid en reduceert inbraken. Dit geeft het bedrijf een unieke positie in de verzekeringsketen.
  • Eyevestor.com – Streeft ernaar de wereldwijde aandelenmarkt toegankelijker te maken door een laagdrempelig platform te aan te bieden waarin ondernemers aandelen van hun bedrijf rechtstreeks aan investeerders of werknemers kunnen aanbieden en het aandeelhoudersregister makkelijk online kunnen beheren.
  • Smilo.io – Combineert in de kern de publieke en private functies van de Blockchain. Dit bedrijf heeft opties voor openbare en privétransacties en bied ook openbare en particuliere slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties aan.
  • Voltogo.nl – Dit bedrijf levert de perfecte draagbare batterij voor sloepen en heeft bovendien het eerste snelladersnetwerk ter wereld in restaurants langs het water, met nu 100% dekking in Amsterdam. Sloepen hebben nu eindelijk de capaciteit en vrijheid om heerlijk stil te varen zolang ze maar willen.

De vier bedrijven zijn afgelopen week begonnen het twaalf weken durende programma, inclusief mentor-sessies. Hiermee worden ze klaargestoomd voor hun eigen investeringsronde, eventueel gebaseerd op blockchain-technologie. De bedrijven creëren allemaal innovatieve oplossingen, maar zijn uniek door het feit dat ze niet volledig gebaseerd zijn op blockchain-technologie.

Met de lancering van het programma wordt ook het belang erkend van het verbinden van de startup- en blockchain-community door de introductie van nieuwe technische oplossingen.

Vorig bericht HEMA in hoger beroep in rechtszaak tegen Levi’s
Volgend artikel Tom Coronel en Carin van ‘t Net nieuwe eigenaren Pilarczyk Media Groep

Nu op WijNoordHolland