Bedrijvenpark

Statenleden op werkbezoek bij Bedrijvenpark WFO

Gedeputeerde en statenleden maken fietstocht op bedrijventerrein

Zwaagdijk,
Nadat in maart toezeggingen werden gedaan over een werkbezoek in Zwaagdijk, hebben de Westfriese Bedrijvengroep en Provinciale Staten de koe bij de horens gevat. Er staan twee werkbezoeken gepland aan Bedrijvenpark WFO op 13 en 16 mei aanstaande. Per fiets zullen de gedeputeerde en statenleden het terrein én de noodzaak voor verandering ontdekken.

In maart sprak WBG-verenigingsmanager Bashar al Badri in tijdens de commissievergadering Mobiliteit en Bereikbaarheid van Provinciale Staten. Hij kaartte hier het langlopende probleem met de verkeersveiligheid op en rond Bedrijvenpark WFO in Zwaagdijk aan. De rotonde op de Markerwaardweg loopt regelmatig vast, wat voor vertragingen, overlast en gevaarlijke situaties zorgt. Hulpdiensten kunnen bijvoorbeeld niet meer passeren. Daarnaast is er geen fietspad op de rotonde, maar ook niet op het bedrijventerrein. Bovendien moet al het verkeer het bedrijventerrein op via één toegangsweg. Om toekomstige ongelukken en overlast te beperken, is het belangrijk dat de situatie wordt herzien. De eerste voorstellen voor een aangepaste rotonde zijn al uitgewerkt.

Toezegging werkbezoek

Na de toespraak van Bashar al Badri zegden verschillende Statenleden en Gedeputeerde Jeroen Olthof toe de situatie persoon te willen bekijken. Daarom zijn er twee datums geprikt waarop deze werkbezoeken plaats zullen vinden. Op vrijdag 13 mei komen de Gedeputeerde en de beleidsadviseur naar Zwaagdijk. Op maandag 16 mei komen 8 Statenleden van 6 fracties naar Westfriesland.

Verkenning per fiets

De programma’s van beide bezoeken zijn identiek. Tijdens een ontvangst op de Graanmarkt worden de bezoekers bijgepraat over de aanleiding van het bezoek. Vervolgens gaat het gezelschap per fiets naar de Tolweg, alwaar ze meer horen en zien over het sluipverkeer via deze weg. Daarna bezoeken ze het DC en het hoofdkantoor van Action, waarbij ze de route rijden die talloze vrachtwagens dagelijks rijden. Tot slot wordt de noodzaak van de situatie nogmaals goed doorgenomen, waarna het bezoek zal worden beëindigd. Na het bezoek zullen de Statenleden en de Gedeputeerde in overleg gaan over het vervolg. Er zijn nog geen toezeggingen gedaan, maar het werkbezoek stemt de betrokkenen hoopvol. Wellicht komt er dan eindelijk beweging in de onveilige verkeerssituatie rondom Bedrijvenpark WFO.

Vorig bericht BAM bouwt duurzaam zonnefietspad N232 in Vijfhuizen
Volgend artikel Vertrouwen in evenementen terug

Nu op WijNoordHolland