Stem op een ondernemer!

De Provinciale Statenverkiezing is nog maar net geweest, toch vraag ik u weer om te gaan stemmen.


Haarlem
Dit keer voor de publieksprijs van de Beste Onderneming van Noord-Holland. Op 15 mei kiest een deskundige jury de drie Beste Ondernemingen van Noord-Holland. Maar de winnaar van de publieksprijs die kiest u zelf, door uiterlijk 14 mei te stemmen op een van de genomineerde ondernemingen.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in de Philharmonie in Haarlem. Die finaleavond is ook het grootste netwerkevenement voor ondernemend Noord-Holland en echt de moeite waard om mee te maken. Het is ook een populaire avond, dus wie erbij wil zijn, koopt snel een kaartje op de website van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland.

Zoals de vaste lezer weet, kom ik graag en vaak bij Noord-Hollandse ondernemers. Het is een van de leukste onderdelen van mijn werk. En het is ook noodzakelijk. Want alleen in gesprek met de ondernemers kom je te weten wat er speelt en wat zij van ‘ons in Haarlem’ nodig hebben. Ieder jaar bezoek ik in ieder geval de top 3 van elke categorie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland én de onderneming die de publieksprijs wint. De categorieën zijn grootbedrijf, mkb-midden en mkb-klein.

Uit ruim 300 inzendingen zijn ook dit jaar per categorie weer tien koplopers als Beste Onderneming geselecteerd.

Het wordt een hele opsomming, maar ik ga ze toch allemaal even noemen, omdat ze dat stuk voor stuk verdienen:
Aeves, Jos Slippens Vleeswaren, Meelunie, Millenaar & van Schaik, Mollie, MYLAPS, Teeuwissen Rioolreiniging, Van der Laan, Vomar Voordeelmarkt, Zorgeloosch Groep, Airforce, Brouwerij De Prael, ECS Livestock, Betty Blocks, INND Batteries | Cleantron, Karsten Tenten, Microtechniek, RIGO Verffabriek, Solarclarity, Vinites, Ardent Adviseurs en Accountants, Bakkerij Gorthuis, Bon Bon Atelier Limmen, Brouwerij De 7 Deugden, Duraflow, FishFlow Innovations, Green Simplicity, il diVino Wijnen, Restaurant Bij Qunis en Ventis Scheepstimmerwerk.

Een mooie en zeer diverse verzameling Noord-Hollandse ondernemingen, een echte dwarsdoorsnede van de bedrijvigheid in onze provincie. Van elk bedrijf wordt een kort filmpje gemaakt waar we met z’n allen tijdens de finaleavond naar kijken en een deskundige jury per categorie een top-3 kiest.

Die drie ondernemers vragen we op het podium nog één keer uit te leggen waarom zij zouden moeten winnen. Daarna kiest de jury, waar ik de voorzitter van mag zijn, in iedere categorie een winnaar. En natuurlijk zetten we dan ook de winnaar van de publieksprijs in het zonnetje.

Meer nieuws van Jaap Bond