Infra

Stremming Nauernasche Vaart en N203 door defect Brug Krommenie

Onbekend hoe lang stremming gaat duren

Stremming Nauernasche Vaart en N203 door defect Brug Krommenie

Foto: van Provincie Noord-Holland

Krommenie,
Door een mankement aan de brug Krommenie (N203) over de Nauernasche Vaart in de gemeente Zaanstad kan de brug sinds dinsdagmiddag 25 oktober 2022 niet meer bediend worden. Hierdoor moet scheepvaart hoger dan 2,70 meter omvaren. Uit voorzorg is ook een rijstrook op de N203 richting Castricum afgesloten. Het is onbekend hoe lang de stremming gaat duren. 

Bij een van de inspecties aan de Brug Krommenie is gebleken dat er in een van de brugonderdelen (een van de assen) scheurvorming plaatsvindt. Uit voorzorg wordt de brug vanaf 25 oktober daarom niet meer bediend voor scheepvaart. Scheepvaart hoger dan 2,70 meter wordt geadviseerd om te varen via de Zaan. Scheepvaart hoger dan 6,20 meter wordt geadviseerd om te varen via het IJselmeer.

Veiligheidsmaatregel

Als extra veiligheidsmaatregel is ook besloten om een van de rijstroken op de brug voor het verkeer richting Castricum af te sluiten. Verkeer kan daardoor nog via een rijstrook richting Castricum rijden. Het verkeer richting Wormerveer en de N246 kan wel gewoon van de N203 gebruik blijven maken. De provincie Noord-Holland onderzoekt de oorzaak en zoekt naar oplossingen voor het defect. Hoe lang de stremming voor het weg- en scheepvaartverkeer gaat duren is onbekend.

Vorig bericht 8 waterstoftankstations in Noord-Holland
Volgend artikel Noord-Holland Zuid heeft 25% voor duurzame opwekking gehaald

Nu op WijNoordHolland