Infra

Van Woustraat Amsterdam eindelijk opgeknapt

Tijdens werkzaamheden blijven winkels, horeca en de markt bereikbaar

Van Woustraat Amsterdam opgeknapt

Amsterdam,
De Van Woustraat is een van de hoofdstraten door de Pijp. De straat is smal, volgepropt met verkeer, en versleten. Nu wordt het noordelijke stuk opnieuw ingericht en autoluw. Dat heeft gevolgen voor het hele gebied.

Een drukke, smalle winkelstraat met veel activiteit en verkeer. De Van Wou begint op de Stadhouderskade en slingert zich een weg door de stad in zuidelijke richting tot aan het Amstelkanaal. Een deel van deze straat uit 1880 richt de gemeente, samen met de kruispunten Westeinde, Oosteinde en Hemonlyaan/Hemonystraat, opnieuw in.

Bereikbaarheid

Tijdens alle werkzaamheden blijven de winkels, horeca en de markt bereikbaar voor voetgangers, fietsers en toeleveranciers. Toeleveranciers kunnen laden en lossen in de zijstraten en rijden terug via omkeerlussen. Voor fietsers zijn tijdelijke parkeerplekken ingericht ter hoogte van de Hemonylaan en de Tweede Jan van der Heijdenstraat.

Autoluw

De Van Woustraat wordt vanaf de Ceintuurbaan tot aan de Stadhouderskade een autoluwe stadsstraat. De winkels en woningen worden beter bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Er zijn geen autoparkeerplekken meer. Daarvoor in de plaats komen brede voetpaden en aparte fietsstroken. Er komen voldoende laad- en losvoorzieningen voor bevoorrading. Pal voor de Albert Cuypmarkt komt een toegankelijke tramhalte voor lijn 4. De tramhalte Ceintuurbaan maken we toegankelijk.

Afsluiting Stadhouderskade en Van Woustraat

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor het verkeer. Tramlijn 4 en de nachtbus rijden een alternatieve route.

Tot 24 juli 2023 werken we op het kruispunt Westeinde/Stadhouderskade. De Stadhouderskade is dan afgesloten vanaf de Eerste van der Helsstraat tot aan de Amsteldijk. De Van Woustraat (deel Ceintuurbaan-Stadhouderskade) is afgesloten tot 20 december.

Kruispunten Oosteinde, Hemonylaan/Hemonystraat

Om het fiets-, voetgangers- en autoverkeer beter en veiliger te laten doorstromen op de Stadhouderskade, krijgt het kruispunt Oosteinde een nieuwe inrichting.

De kruising Hemonylaan/Hemonystraat richten we ook opnieuw in. Doorgaand verkeer kan de Stadhouderskade dan niet meer bereiken via de Hemonystraat. Deze maatregel is om sluipverkeer door de Hemonybuurt te voorkomen en een veilige oversteek te maken voor voetgangers en fietsers. Deze werkzaamheden, en het aanpassen van de halte Ceintuurbaan, vinden plaats in de eerste maanden van 2024.

Vorig bericht Werkzaamheden en parkeermaatregelen N201 bij Kortenhoef
Volgend artikel Noord-Holland vraagt aan Rijk €1,2 miljard voor landelijk gebied

Nu op WijNoordHolland