Nieuws

Vomar Voordeelmarkt sluit haar 50-jarig jubileumjaar opnieuw af als snelst groeiende supermarkt

Vomar Voordeelmarkt heeft een zeer succesvol jaar achter de rug.


Alkmaar – Zo stond heel 2018 in het teken van haar 50-jarige bestaan. In dit met festiviteiten omkleedde jubileumjaar werden talrijke nieuwe initiatieven gestart die door haar bestaande én grote aantal nieuwe klanten zeer gewaardeerd werden. Naast een wekelijks attractief actie- en promotie aanbod is er hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van de formule die staat voor de laagste prijs, de beste kwaliteit en de snelste service. Met deze formule is Vomar in 2018 voor het 2e jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. Ook voor 2019 is er veel potentieel voor nieuwe groei.

Marktontwikkelingen

Over de gehele linie groeit de omzet in de supermarktbranche in Nederland. Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen laten een omzetstijging van 3,4% zien in 2018 t.o.v. 2017. Een belangrijk aandeel daarvan is afkomstig van Vomar dat een autonome omzetgroei kende van 7,3% en daarmee dus meer dan dubbel zo hard is gegroeid dan de totale markt.
Daarmee is Vomar volgens Nielsen voor het 2e jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. In 2017 groeide de omzet van Vomar nog met 6,4% en met de prestatie in 2018 heeft Vomar haar groei dus verder weten te versnellen.

Groeistrategie

De ambitie van Vomar is helder. Omzetgroei in de bestaande winkels en uitbreiding van het huidige aantal van 66 vestigingen. Samen met zusterbedrijf Hoorne Vastgoed is Vomar op zoek naar geschikte locaties in het bestaande verzorgingsgebied Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

Vorig bericht Amstelveen hijst regenboogvlag als statement tegen de Nashville-verklaring
Volgend artikel EMA-expats kiezen voor Alkmaar

Nu op WijNoordHolland