Financieel

Waar je het goedkoopst een lening kunt aanvragen

Een lening aanvragen, hoe werkt dat?

Waar je het goedkoopst een lening kunt aanvragen

Partnerbijdrage: Een lening aanvragen, hoe werkt dat?

Heb je een fors geldbedrag nodig, maar zijn je financiële reserves niet toereikend of wil je deze er simpelweg niet (volledig) voor aanspreken? In dat geval kan een lening aanvragen voor jou de uitkomst bieden. In dit artikel lees je welke leenmogelijkheden er zijn en hoe de aanvraag van een lening in z’n werk gaat.

Leenmogelijkheden

Als je een lening wilt afsluiten heb je de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

1.    Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is bij uitstek geschikt als je eenmalig een geldbedrag nodig hebt, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis. Een persoonlijke lening geeft je in zo’n geval financiële zekerheid; je bepaalt namelijk van tevoren het geldbedrag en de looptijd, betaalt een vaste rente en je kunt het afgeloste gedeelte van je lening niet opnieuw opnemen.

2.    Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is het meest geschikt als je voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben, bijvoorbeeld voor een verbouwing. Je spreekt met de aanbieder een kredietlimiet af tot waar je geld op kan nemen, de looptijd is flexibel. Over het opgenomen gedeelte betaal je een variabele rente. Als je je lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kun je dat geld weer opnieuw opnemen.

Aanvraag van een lening

Als je een lening afsluit, betekent dit dat je geld leent van de kredietverstrekker. Logischerwijs wil deze enige zekerheid verschaffen over of jij de lening daadwerkelijk af kunt lossen en er geen betalingsproblemen op zullen treden. Doorgaans dien je tijdens de aanvraag van een lening ten minste de volgende stappen te volgen:

1.    Aanvraagformulier

Je vult een aanvraagformulier in waarop je informatie deelt over je leendoel, het gewenste leenbedrag, je financiële- en je persoonlijke situatie.

2.    Adviesgesprek

In een adviesgesprek legt de kredietverstrekker je jouw leenmogelijkheden voor. Gezamenlijk besluiten jullie welke lening en welk leenbedrag passend is.

3.    Documentatie verschaffen

Je levert de kredietverstrekker enkele documenten aan, zoals een kopie van je identiteitsbewijs, een kopie van je loonstrook en een uittreksel van internetbankieren.

4.    Geld ontvangen

Zodra de bank het akkoord geeft, wordt het geld naar je overgemaakt.

Vorig bericht Bijna € 150 miljoen van Rijk voor Metropoolregio Amsterdam
Volgend artikel Afsluiting N201 door onderhoud Amstelaquaduct

Nu op WijNoordHolland