Retail

Warenhuis TK Maxx opent de deuren op Damrak

Het gloednieuwe warenhuis kent een on-Nederlandse formule

TK Maxx opent de schatkamer van de stad op Damrak

Amsterdam,
Vandaag opende warenhuis TK Maxx de deuren van haar grootste winkel in Nederland aan het Damrak 79. De nieuwe winkel, bestaande uit vijf verdiepingen, is gelegen in het historische hart van Amsterdam. De ‘schatkamer van de stad’ nodigde alle bewoners en stadsbezoekers uit om designer items, topmerken en nieuwe labels te ontdekken.

Modestyliste Amanda van Effrink verricht openingshandeling

Vanmorgen waren talloze consumenten getuige van de feestelijke opening van TK Maxx Damrak. Het gloednieuwe warenhuis was gewikkeld in een enorm gouden label. Nadat Amsterdamse modestyliste en TK Maxx-fan Amanda van Effrink, ook wel bekend als @Glitziegal, op de rode knop drukte, werd het warenhuis onthuld.

De nieuwe TK Maxx telt 4.400m2 verdeeld over vijf verdiepingen. Het warenhuis bevindt zich midden op het Damrak en heeft ook een ingang aan de Nieuwendijkzijde. De opening van deze vestiging genereert zo’n 270 banen in de stad, ingevuld door interne en externe kandidaten en lopende samenwerkingen met het UWV en de gemeente.

Niels Jacobs, Country Manager TK Maxx Nederland

is enthousiast over de nieuwe opening: “Sinds onze komst naar Nederland zes jaar geleden. Hebben we in alle hoeken van het land winkels geopend en het warenhuisaanbod uitgebreid met een bijzonder concept: merken en goede kwaliteit, voor minder geld. We zijn verheugd om, naast onze winkels hier in Osdorp en de Amsterdamse Poort. Nu onze vijftiende en grootste winkel van het land in de hoofdstad te openen. Door onze aanwezigheid op zo’n centraal gelegen locatie, kunnen nog meer Amsterdamse shoppers en bezoekers van deze metropoolstad het schat zoeken bij TK Maxx ervaren.”

Een andere manier van winkelen in Nederland

Het concept van dit warenhuis wijkt iets af van wat de Nederlandse shopper gewend is. De off-price retailer wil de klant de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Iedere dag kunnen hier internationale merken en designerlabels van hoge kwaliteit, voor dames, heren en kinderen. Tot 60 procent goedkoper dan de adviesprijs worden gekocht. Het hele jaar door reizen inkopers van het warenhuis de wereld rond op zoek naar de beste deals.

Als het weg is, is het écht weg

Van merkmode en schoenen tot designerhandtassen, hoogwaardige cosmetica en interieur items, het aanbod in het warenhuis verandert doorlopend. En wanneer een klant eenmaal een parel in handen heeft, adviseert de off-price retailer om zich hier goed aan vast te houden. TK Maxx heeft namelijk geen voorraadruimtes, dus wanneer een item weg is, is het ook écht weg.

Vorig bericht Noord-Hollandse projecten winnen Appeltjes van Oranje
Volgend artikel PGGM&CO maakt winnaars 'Zonnetje voor de zorg' bekend

Nu op WijNoordHolland