Nieuws

Werkgevers in Noord-Holland Noord koplopers bij invulling Banenafspraak

Dag van de 1000 Voorbeelden.


HOORN – Werkgevers in Noord-Holland Noord behoren landelijk gezien tot de koplopers in het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doelstelling tot en met eind 2018 is namelijk 926 extra banen erbij in de regio, maar inmiddels heeft Noord-Holland Noord al 1.514 extra banen gerealiseerd – 588 banen meer.

Op de Dag van de Duizend Voorbeelden, 29 maart 2018, worden ondernemers die al medewerkers met een arbeidsbeperking een kans bieden in het zonnetje gezet en delen zij met andere bedrijven uit de regio ervaringen hoe deze groep werknemers succesvol kan worden ingezet.

Inspireren

In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord vindt er op de Dag van de Duizend Voorbeelden een inspirerende middag voor ondernemers plaats in Hoorn. De organisatie van MVO Westfriesland biedt een platform waar aanwezigen met elkaar in gesprek kunnen over hun ervaringen met sociaal ondernemen. Het doel is daarbij om meer bedrijven te inspireren om de doelgroep een kans te bieden: in de praktijk blijken mensen met een arbeidsbeperking vaak hele loyale werknemers. Niet alleen worden op deze middag de aanwezige bedrijven die al sociaal ondernemen in het zonnetje gezet, evenveel aandacht krijgen de bedrijven die aanwezig zijn om te worden gemotiveerd iemand met een arbeidsbeperking een kans te geven.

Integrale aanpak

Mede door de integrale aanpak en goede samenwerking van diverse partijen is de doelstelling van arbeidsregio Noord-Holland Noord, het realiseren van 926 banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2018, ruimschoots gehaald. Ook Ben Tap, bestuurder RPAnhn namens de regio West-Friesland, is enorm blij met de resultaten. Hij ziet de samenwerking in de regio als een belangrijke factor die bijdraagt aan het succes: “Het bewijs dat in onze regio deze samenwerking werkt zien we terug in onder meer dit mooie resultaat. Daar mogen we met elkaar zeker trots op zijn!â€

Dag van de 1000 Voorbeelden

De bijeenkomst in Hoorn maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om mensen te informeren over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Vorig bericht Etos (Zaandam) beste Nederlandse drogisterij 2018
Volgend artikel Artikel Niet Gepubliceerd

Nu op WijNoordHolland