Werkzaamheden

Werkzaamheden Vennewatersweg Heiloo uitgesteld naar 2023

Te weinig tijd om de werkzaamheden voor de herinrichting van de Vennewatersweg goed voor te bereiden

Werkzaamheden Vennewatersweg uitgesteld 2023

Heiloo,
De planning voor de herinrichting van de Vennewatersweg verandert. De werkzaamheden verschuiven naar de zomer van 2023. Dit zou in de zomer van 2022 zijn. De Raad van State heeft de uitspraak op het bestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg uitgesteld met minimaal zes weken. Daardoor is het niet haalbaar om de werkzaamheden deze zomer uit te voeren en is er gekozen voor uitstel.

Reden van uitstel

Op maandag 28 februari was de zitting bij de Raad van State over het bestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg. Tijdens de zitting zijn de beroepschriften die zijn ingediend over het vastgestelde bestemmingsplan ‘Reconstructie Vennewatersweg’ én het ‘Besluit hogere waarden’ beoordeeld. De Raad van State heeft zes weken na de zittingsdatum om tot een besluit te komen. De Raad van State heeft aangegeven langer nodig te hebben dan zes weken, de uitspraak is uitgesteld met nog eens zes weken.

Dat betekent dat er mogelijk pas in mei een uitspraak is. Hierdoor is te weinig tijd om de werkzaamheden voor de herinrichting van de Vennewatersweg goed voor te bereiden voor de zomer van dit jaar, en wordt het werk uitgesteld naar de zomer van 2023.

Zomer 2023

De gemeente kiest er bewust voor om de werkzaamheden in de zomerperiode te plannen. Wethouder Rob Opdam: “Een jaar uitstel is jammer, maar we proberen de overlast van de werkzaamheden echt tot een minimum te beperken. Dat lukt het beste in de zomervakantie.” Tijdens de zomervakantie is het minder druk op de weg. Daarnaast zijn er na de zomer van 2022 werkzaamheden op locaties rondom de Vennewatersweg, zoals in Zuiderloo. Om te voorkomen dat de werkzaamheden elkaar in de weg zitten, is gekozen voor de zomer van 2023.

Wat wordt anders?

Om de doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid te verbeteren, richt de gemeente de Vennewatersweg opnieuw in. Belangrijk is dat op de Vennewatersweg het gemotoriseerd verkeer, zoals auto- en vrachtverkeer, goed kan doorrijden en langzaam verkeer veilig kan oversteken. Met de spooronderdoorgang is dit al gebeurd. We passen de kruisingen met andere wegen aan, de rotonde Vennewatersweg – Kennemerstraatweg wordt aangepakt en er is extra aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers. Met deze aanpassingen zijn zowel de bestaande als (toekomstige) nieuwbouwwijken, zoals Zuiderloo en Zandzoom beter en veiliger bereikbaar.

Vorig bericht Wegafsluiting N247 en Het Schouw richting Amsterdam
Volgend artikel Overname zakenreisbureau Uniglobe THL Travel

Nu op WijNoordHolland