Nieuws

Werkzoekenden WSP NHN verbreden horizon

Omdenkevent geeft kijkje in andere keukens.


HOORN – Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord organiseerde 8 juni het ‘Omdenkevent’ bij hotel Van der Valk in Hoorn. Bijna 300 werkzoekenden van WerkSaam Westfriesland en het UWV konden kennis maken met andere branches, om zo hun horizon te verbreden en dus kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het eerste resultaat ziet er veelbelovend uit: er zijn tijdens het event al 30 sollicitatiegesprekken ingepland.

Het WSP merkt dat veel werkzoekenden vastlopen bij het zoeken naar mogelijke banen. Onder het motto ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ ontstond het idee om het Omdenkevent te organiseren. Het event begon met een interactieve presentatie van Marc Korse over ‘omdenken in kansen’. Daarna lieten bedrijven zien wat werken in hun branche inhoudt. Werkzoekenden maakten echt kennis met negen branches, zoals de bouw, transport en logistiek, commercie of horeca. Zo was supermarktketen Deen aanwezig met een heftruck en een vrachtwagen. Schoonmaakbedrijf Vastenburg bracht een hoogwerker mee. Diverse vrouwen schreven zich in voor een workshop waarbij ze leerden hoe het schaven van hout werkt. Met als reactie: ‘Super leuk, ik wil nu echt de houtsector in’, of ‘ik had nooit verwacht dat ik ook in de taxibranche kon werkenâ€. Echt omdenken dus.

De komende periode vinden verdiepende bijeenkomsten plaats, waarbij samen met de werkzoekende verder gekeken wordt naar de concrete werkmogelijkheden in de nieuwe sector. Hier zijn ook enthousiaste werkgevers aanwezig, zodat de werkzoekenden terplekke kunnen solliciteren.

Nieuwe passie voor Danny

Danny Broeders is het levende bewijs dat omdenken en denken in kansen heel waardevol is. Danny werkte als medewerker groenvoorziening en postbezorger bij WerkSaam. Het liefste werd hij vrachtwagenchauffeur, maar hij dacht altijd dat het te hoog gegrepen was. Toch liet het hem niet los en na een proefles in een vrachtwagen, besloot hij: het roer gaat om! Danny Broersen: “Ik ging een opleiding doen om mijn C / CE – Code 95 rijbewijs te halen. Met veel inzet lukte het me toch. Ik trok de stoute schoenen aan en solliciteerde bij Deen. Met succes. Na een korte proefperiode heb ik er nu een dienstverband! Je droom kan echt uitkomen. Als je maar die wilskracht en moed er voor overhebt. Dan kom je er wel!â€

Vorig bericht Boelens de Gruyter koopt objecten in Amsterdamse Alfa Driehoek
Volgend artikel Amsterdam Science & Innovation Award

Nu op WijNoordHolland