Nieuws

Westfriesland koploper in hergebruik van agrostromen: droom of toekomstmuziek?

Kansen voor groene reststromen in Westfriesland en omgeving


Hoorn
Jaarlijks worden miljoenen tonnen voedsel verspild door doordraaien, afkeuren, retour zenden en weggooien van nog eetbare producten. Ook komen er net zoveel tonnen agrarisch restmaterialen vrij tijdens en na productie en bewerking. Zonde! Gelukkig groeit landelijk het aantal initiatieven om deze producten via de weg van de circulaire economie alsnog te verwaarden.

Uit onderzoek blijkt dat in de agribusiness enorme kansen voor innovatieve ondernemers liggen om agrostromen te hergebruiken. Dit betekent ook volop kansen voor de regio Westfriesland met onze agribusiness. We staan in deze bijeenkomst daarom stil bij de mogelijkheden voor u als ondernemer waar het gaat om het hergebruik van agrostromen. We delen best practises en verkennen met elkaar de kansen voor onze regio.

Op 14 mei a.s. wordt in de Westfriese Week van de Circulaire Economie een bijeenkomst gehouden in het Clusius Lab, Blauwe Berg 1, in Hoorn.

What’s in it for you?

De omvangrijke en diverse agrisector in Westfriesland en omgeving biedt kansen voor ondernemers en investeerders in de circulaire economie.

  • Je ontdekt welke kansen er zijn om nieuwe waarde toe te voegen aan agrostromen door circulair te denken en te doen.
  • Je maakt kennis met reeds bestaande initiatieven in Nederland
  • Deze bijeenkomst is een uitgelezen kans om ideeën op te doen en een relevant netwerk te ontmoeten.

Datum:
14 mei 2019

Locatie:
Clusisus Lab
Blauwe Berg 1
1625 NT HOORN

Programma:

  • 15:45-16.00 uur: Inloop
  • 16:00-16.05 uur: Opening door Nico Verduin, voorzitter LTO regio West
  • 16:05-16.25 uur: Presentatie Susan Albers, beleidswerker landbouw van de Provincie N-H, over de resultaten uit onderzoeken van de TU Delft naar toekomstig hergebruik reststromen uit de agrarische sector en de Voeding- en Genotmiddelensector (VGI)
  • 16:25-16.45 uur: Presentatie Toine Timmersmans, expert voedselverspilling WUR bij Wageningen Universiteit, over de activiteiten van de Taskforce Samen tegen Voedselverspilling en de Verspillingsfabriek in Veghel.
  • 16:45-17.05 uur: Presentatie door Ad van Vugt, initiatiefnemer Quisquilae en duurzaam ondernemer. Ad onderneemt in een algenkwekerij waar door toepassing van algen de nadelige effecten van chemische middelen in de land en tuinbouw wordt gereduceerd. Daarnaast is Ad ook betrokken bij Exter in Zaandam waar uit plantaardige reststromen vleessmaken worden geproduceerd.
  • 17:05-17.30 uur: Met elkaar in gesprek: welke kansen zijn er in Westfriesland?
  • 17:30-18:00 uur: Netwerkborrel & matchmaking

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door de Gemeente Hoorn ism het bedrijfsleven en het groene onderwijs

Vorig bericht Willem Hein Schenk nieuwe stadsarchitect Haarlem
Volgend artikel Provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop

Nu op WijNoordHolland