Nieuws

Wethouder Economische Zaken op Bedrijventour

“Amstelveen omarmt het nieuwe werken”


Winkelcentrum Kostverlorenhof

Amstelveen
Op maandag 25 februari 2019 was Wethouder Economische Zaken Floor Gordon op bedrijventour door Amstelveen. Tijdens de bedrijventour bezocht de wethouder een aantal bedrijfsverzamelgebouwen in Amstelveen en bedrijven die gevestigd zijn in die businesscenters. Ook bezocht zij het 4-sterren appartementenhotel Cityden The Garden.

Wethouder Gordon: â€We bezoeken bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. Vaak komen onderwerpen als bereikbaarheid, parkeren en ruimte voor ondernemen aan bod.â€

Amstelveen maakt een sterke groei door in businesscenters. Veel bedrijven willen namelijk kant en klare werklocaties. Op de bedrijvenlocatie Kronenburg heeft Merkspace onlangs zijn eerste vestiging in Amstelveen geopend en in april 2019 zal Nest een tweede vestiging openen. Regus heeft een nieuwe vestiging in de Parktoren in het Stadshart en in april ook een vierde vestiging op Kronenburg. Officez is geopend in The Garden, eveneens in het Stadshart.

De bedrijventour ging van start bij bedrijfsverzamelgebouw De Gondel waar 40 MKB-ondernemers zitten. Wethouder Floor Gordon en Darshan Sloot, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen kregen een rondleiding in het gebouw en spraken met Noortje van Zomeren van Color Business Center en met Bas Hertz, CEO van D&B Facility Group, dat ook in het gebouw de Gondel zit.

D & B Facility heeft meer dan 1000 medewerkers en levert facilitaire diensten, zoals beveiliging, receptie en catering door heel Nederland.

Daarna bezochten ze het appartementenhotel Cityden The Garden aan de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen dat net twee weken open is. Directeur Peer Aldenhoven en General Manager Jorg Lammers exploiteren 89 hotelappartementen met Studio’s, één slaapkamer en twee slaapkamer appartementen. Dit gedeelte van Amstelveen vormt samen met Hudson’s Bay steeds meer een onderdeel van het Stadshart.

Ook hebben ze vergaderlocaties en een groot restaurant. Doordeweeks hebben ze veel businessreizigers uit Japan, Amerika, Engeland en Duitsland die bij internationale bedrijven in Amstelveen werken en in het weekend toeristen.

Samen met Anneke van Dijk, voorzitter van de Vereniging Amstelveense Detailhandel, gingen ze ook in gesprek met Attilla Meulenbelt en Vivian Grünberg vertegenwoordigers van Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Winkelcentrum Kostverlorenhof. Gesproken werd onder andere over de verbeteringen in de omgeving die de BIZ gaat doorvoeren, over rookvrije entrees, de wens tot een publiek toilet en het efficiënter en gezamenlijk inzamelen van afval.”

Aan het einde van de bedrijventour werd een bezoek gebracht aan businesscenters Merkspace Kronenburg aan de Prof. W.H. Keesomlaan in Amstelveen. Daar werd gesproken met Head of Sales & Operation Gil Yarden. Dit bedrijf heeft nog ruimte om te ondernemen. Hier kunnen bedrijven grote of kleinere ruimte huren of samenwerken met andere ondernemers in een open ruimte. Samen met het Ammonite Hotel heeft Merkspace een shuttlebus voor een snelle verbinding naar de tramhalte en wordt het restaurant in Merkspace-gebouw gerund door Ammonite.

Wethouder Gordon: “Het bedrijfsverzamelgebouw Merkspace en naastgelegen hotel Ammonite zijn prachtige toevoegingen aan Kronenburg. Beide partijen hebben kosten noch moeite gespaard om tot een bijzondere en kwalitatief hoogwaardige inrichting te komen. De bedrijven laten tevens zien dat onderlinge samenwerking bijdraagt aan een hogere kwaliteit van dienstverlening aan hun klanten.

Naast hotels en nieuwe werklocaties, willen we ook graag jongerenhuisvesting én voorzieningen toevoegen op Kronenburg. Daarmee willen we ook meer verbindingen tussen de kenniscampus en het bedrijfsleven tot stand brengen. Die multifunctionaliteit moet het totale gebied Kronenburg-Uilenstede levendiger en toekomstbestendiger maken.


 

Vorig bericht Atos en Google Cloud ontwikkelen AI chatbot voor T-Mobile Nederland
Volgend artikel Pierre Sponselee (Woonwaard) geëerd met ere-insigne in goud van de stad Alkmaar

Nu op WijNoordHolland