Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de Week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Haarlem: winkelcentrum Schalkwijk wordt vernieuwd

Deze week werd de officiële handtekening gezet voor het project dat het winkelcentrum in de Haarlemse wijk Schalkwijk gaat vernieuwen. Het winkelcentrum werd gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het winkelcentrum heeft momenteel alleen winkels, maar de komende jaren worden er ook woningen, een bioscoop, horeca en een nieuwe supermarkt gebouwd. De gemeente heeft daarom de naam veranderd in centrum Schalkwijk.

De eerste voorbereidende werkzaamheden starten in februari aan het Californiëplein en het Floridaplein. Daarna gaat aannemer BAM starten met de bouw van de bioscoop, horeca en winkels. De bouw duurt naar verwachting 1,5 tot 2 jaar.

Ontwikkelaar AM heeft de gunning van de aanbesteding gewonnen. Maandag 22 januari ondertekende AM een realisatieovereenkomst met de gemeente. AM start midden 2018 met de bouw van 2 supermarkten, winkels, een openbare parkeergarage voor 600 plaatsen, 158 woningen en een nieuw marktplein.

Purmerend: nieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

De gemeente en bouwbedrijf Van Wijnen gaven woensdag 24 januari het startsein voor de bouw van 102 huur- en koopappartementen op het voormalige evenemententerrein aan de Stekeldijk in Purmerend. De woningen zijn in 2019 klaar.

Er komen drie kleinschalige appartementengebouwen met in totaal 64 huur- en 38 koopappartementen. De woningen liggen naast het NS-station Overwhere. De drie gebouwen krijgen de historische namen van dijken: De Waker, De Dromer en De Slaper. De Waker en De Slaper zijn 64 vrije sector huurwoningen voor SPF Beheer. De Dromer bestaat uit 38 koopwoningen ontwikkeld in opdracht van Van Wijnen. De huurappartementen zijn circa tachtig vierkante meter groot. De koopappartementen tellen circa 50 vierkante meter en zijn bedoeld voor starters en kleine huishoudens. Het terrein rondom de appartementengebouwen wordt ingericht als gemeenschappelijke binnentuin voor de bewoners.

Zaandam: spooroverbouwing station snel van start

Op 22 januari is de aanbesteding afgerond voor de werkzaamheden aan de spooroverbouwing op station Zaandam. De opdracht is door ProRail, NS Stations en gemeente Zaanstad gegund aan aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V. De aannemer start al snel met de voorbereidende werkzaamheden. In mei dit jaar staat de eerste treinvrije periode gepland. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2019 afgerond.

De spooroverbouwing is een route voor wandelaars en fietsers, vormgegeven in de typisch Zaanse stijl. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Zo ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Er komt ook een fietsenstalling aan de Houtveldweg met plek voor ongeveer 1300 fietsen.

Weesp: Ymere bouwt appartementencomplexen in wijk Hogewey

Woningcorporatie Ymere gaat in de wijk Hogewey op de plek van de gesloopte Kostverlenflat drie appartementencomplexen bouwen. Er komen compacte appartementen voor 1 à 2 persoonshuishoudens. Het plan is om verschillende woonblokjes met sociale huurappartementen voor ouderen en starters. Er komen twee blokjes van in totaal 65 á 70 appartementen en als het aan Ymere ligt nog eens 35 appartementen boven winkelcentrum Hogeweij. Ondanks de hoogte van zes verdiepingen zullend e gebouwen volgens Ymere niet kolossaal aandoen omdat er veel groen tussen komt te staan.

Monnickendam: gemeente en BBM Vastgoed Ontwikkeling tekenen voor bouw De Regenboog

Gemeente Waterland en vertegenwoordigers BBM Vastgoed Ontwikkeling hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een appartementencomplex op de locatie De Regenboog aan de Bernhardlaan in Monnickendam. Op dit moment zit basisschool De Verwondering nog in het pand maar zij verhuizen te zijner tijd naar een andere locatie.

In het complex komen 41 appartementen voor o.a. starters en senioren, waarvan tenminste 5 jongerenwoningen in de sociale sector van maximaal 50 m2. De verwachting is dat in het najaar van 2018 gestart kan worden met de verkoop van de appartementen.

Hoorn: 25 nieuwe woningen in Bangert en Oosterpolder

Binnen de Hoornse nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder verrijst medio 2018 het deelproject UNIK. Ooms Bouw & Ontwikkeling bouwt negen rijwoningen en acht vrijstaande gezinswoningen waarvan vier geschakeld met de garage. Van de 17 rijwoningen zijn er acht bestemd voor verhuur. De andere negen zijn bereikbaar voor starters op de woningmarkt.

Het project is van de hand van EWP Architecten en Zeeman Makelaars regelt de verkoop. Wanneer de huizen te koop worden aangeboden, is nog niet bekend.

Heerhugowaard De Noord krijgt nieuwe wijk: Reinderseiland

De nieuwe wijk Reinderseiland is voortgekomen uit een bewonersinitiatief. Een aantal bewoners van De Noord heeft zich verenigd om ervoor te zorgen dat de openbare voorzieningen op peil blijven en het dorp leefbaar blijft. De directe aanleiding was het teruglopende aantal kinderen op de basisschool. Als de school dicht zou moeten, betekent dit een drempel voor jonge gezinnen om zich te vestigen in De Noord. Met de komst van deze nieuwe wijk, wordt deze ontwikkeling een halt toe geroepen.

Bot Bouw gaat het project Reinderseiland ontwikkelen. Dit plan omvat de ontwikkeling van vrije kavels, twee-onder-één-kap woningen, rij- en starterswoningen. De locatie ligt ten noordwesten van de dorpskern van de Noord, ten oosten van ‘Noordereiland’ en wordt aan de zuidzijde ontsloten via de Plaetmanstraat. De woningen worden gebouwd op de plek war nu nog kassen en een loods staan. De bestaande woonhuizen op deze locatie blijven behouden.

Bot Bouw en gemeente Heerhugowaard hebben een exploitatieovereenkomst voor de bouw van de nieuwbouwwijk. Als het bestemmingsplan dit jaar goedkeuring krijgt, kan de bouw in 2019 van start gaan.

Vorig bericht Ondernemersfoto van de Week van H&S Adviesgroep Alkmaar
Volgend artikel Koper of huurder gezocht voor voormalige kerk in Petten

Nu op WijNoordHolland