Nieuws

Winnaars Pool van het jaar Aalsmeer Verkiezing 2018 bekend

Er wonen in Nederland officieel ruim 150 duizend Polen, daar is een award dus op zijn plaats.


Aalsmeer – Tijdens een spectaculair gala in Studio’s Aalsmeer zijn op vrijdagavond 23 november de winnaars van de zesde editie van de Pool van het jaar Verkiezing bekendgemaakt.

De winnaars van de zes categorieën en de publieksprijs zijn gekozen door middel van een jury en ruim 5000 stemmen via www.polonus.nl. De winnaars zijn als volgt:

  • Business – Kamil Piasecki: als oprichter van een cateringbedrijf heeft hij onder andere voor de Europese Commissie gewerkt
  • Jonge succesvolle Pool – Ewelina Rogalska: zet zich in voor het benadrukken van het leren van de taal in een nieuw land
  • Carrière – Agnieszka Gradek de Muynck: heeft zich in snel tempo enorm ontwikkeld in haar carrière als Treasury Director bij Ralph Lauren en bestuurslid bij Ralph Lauren Finance.
  • Cultuur – Emil Szarkowicz: Emil verbroedert mensen met zijn muzikale talent, vanuit zijn Poolse identiteit.
  • Wetenschap en Techniek – Dotora Kurowicka: de jury roemt haar vanwege het toepassen van wiskunde op complexe sociale problemen.
  • Ere Polonus – Ivo Rigter : De betrokkenheid en grote passie waarmee Ivo, één van de initiatiefnemers van de bouw van het Generaal Maczek Memorial opereert, werd door de jury zeer gewaardeerd.
  • Publieksprijs – Dorota Konarska: Uit de ruim 5000 stemmen is zij als favoriet gekozen door het publiek.

De jury is ook dit jaar weer enorm trots op alle 34 kandidaten die genomineerd waren en allen op hun eigen manier een enorme bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving.

De Pool van het jaar verkiezing, geïnitieerd door Stichting Polonus, wil het imago van Polen in Nederland verbeteren, maar vooral ook laten zien dat de Nederlandse samenleving niet zonder deze succesvolle mensen kan.

Er wonen in Nederland officieel ruim 150 duizend Polen, waaronder veel succesvolle ondernemers, (flex) medewerkers, wetenschappers en artiesten. Veel van hen zijn ook als vrijwilliger actief in de Nederlandse samenleving. ‘In Nederland benutten zij hun kennis en talenten, werken ze hard en dragen ze hun steentje bij in onze samenleving. Om deze talenten te belonen en een podium te geven, om te laten zien dat we trots zijn op hen, vindt jaarlijks de Pool van het Jaar Verkiezing plaats’, aldus Hanna Hummel, voorzitter van de Stichting Polonus.

Hoofdsponsor van het event, Axell Employment is blij dat de Poolse gemeenschap zo in het zonnetje wordt gezet en draagt dan ook graag haar steentje hieraan bij. Tom van der Vorst, directeur Axell Employment: ‘De sterke economische positie van Nederland, de substantiële economische groei en de hoeveelheid gecreëerde banen hier was niet mogelijk geweest en is niet mogelijk zonder de vele Poolse mensen die hier zijn en hier naartoe komen.’

Vorig bericht Uithoorn zet in op modernisering en schaalvergroting glastuinbouwgebied De Kwakel
Volgend artikel 2 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer Meda B.V., Golfexploitatiemaatschappij Naarderbos B.V.)

Nu op WijNoordHolland