Cosmetica

Zaanse ondernemer begint vegan cosmetica lijn

Vegan ‘lipstick-company’ opent virtuele deuren: lipstick zonder metalen, allergenen, parabenen en dierlijke ingrediënten

Cindy Neyndorff lipstick-company

Vegan ‘lipstick-company’ opent virtuele deuren

Zaanstad,
In veel lipproducten zitten schadelijke stoffen en ook bevatten zij vaak dierlijke ingrediënten. Veel lipstick gebruikers zijn zich hiervan niet bewust.

De vegan ‘lipstick-company’, van de Zaanse lipstick liefhebber Cindy Neyndorff, gaat hier verandering in brengen met haar vegan lipstick webshop. Haar missie: lipstick-gebruikers de overstap te laten maken naar vegan lipsticks.

De beauty producten van ‘lipstick-company’ bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn duurzaam verpakt. Zoals gebruikelijk bij vegan producten zijn geen dierlijke stoffen gebruikt. En er wordt niet op dieren getest. Veel gebruikers van lipstick en lippenbalsem hebben geen idee wat voor ingrediënten er in zitten. De meeste gebruikers smeren een lippenbalsem op hun droge lippen. En als zij zien dat de lippen weer herstellen zijn ze tevreden.

Schadelijke ingrediënten in lipproducten

Omdat het vaak om bekende en gevestigde merken gaat, denken de gebruikers dat het product wel onschuldig zal zijn. Helaas is dat niet altijd zo.
Onder andere de Consumentenbond* heeft geconcludeerd dat in veel lippenbalsems en lipsticks ingrediënten zitten die niet goed voor de gezondheid zijn. Zoals metalen, allergenen en parabenen. Deze kunnen kankerverwekkend en hormoonverstorend zijn.

Lipstick opeten

Bovenstaande ingrediënten worden regelmatig in make-up en huidproducten gebruikt. Aangebracht op de huid is het al slecht, maar in lipproducten helemaal omdat deze stoffen direct in het lichaam terecht komen. Je smeert je lippen in, bevochtigt deze met je tong en eet en drinkt. De lipstick wordt eigenlijk ‘opgegeten’.
Uit hetzelfde onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je tot wel 57 mg per dag van het product naar binnen kunt krijgen.

Vegan lipsticks

De laatste jaren zien we de vraag naar vegan producten enorm toenemen. Lag eerst met name de focus op voeding en lifestyle. Inmiddels is deze trend uitgebreid naar andere productgroepen. Ook in de cosmetica zien we steeds meer vegan en natuurlijke artikelen verschijnen.

De vegan lipproducten van lipstick-company bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn dierproefvrij.

Afbreekbare verpakking

Alle artikelen worden verpakt in duurzame materialen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De eyecatcher van lipstick-company is een lipstick in potlood vorm, ‘le papier’ genaamd. Hierbij is kan je de papieren verpakking ‘afrollen’. Zo wordt de gehele lipstick gebruikt en kan de restverpakking daarna bij het oud papier.

Een beetje betere wereld

Oprichter Cindy Neyndorff is zelf (nog) geen veganist: “Ik leef milieubewust en ben steeds meer duurzame producten gaan gebruiken. Gewoon omdat ik wil bijdragen aan een betere wereld. Al is het op micro niveau. Als we het allemaal doen, maakt het een groot verschil. Ik faciliteer de keuze voor een prettige vegan lifestyle. En door het gebruik van natuurlijke materialen, zonder dierproeven in een circulaire verpakking, draag ik mijn steentje bij.”

*Onderzoek Consumentenbond april 2021

Vorig bericht Investeren in compact winkelcentrum biedt kansen voor Castricum
Volgend artikel 11 faillissementen in Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland